- November 2016
- Januari 2016
- Mars 2014
- Januari 2014
- April 2013
- Mars 2013
- Februari 2013
- December 2012
- Augusti 2012
- Juni 2012
- Maj 2012
- April 2012
- Mars 2012
- Februari 2012
- Januari 2012
- December 2011
- November 2011
- Oktober 2011
- September 2011
- Augusti 2011
- Juli 2011
- Juni 2011
- Maj 2011
- April 2011
- Mars 2011
- Februari 2011
- Januari 2011
- December 2010
- November 2010
- Oktober 2010
- September 2010
- Augusti 2010
- Juni 2010
- April 2010
- Mars 2010
- Februari 2010
- Januari 2010
- December 2009
- November 2009
- Oktober 2009
- September 2009
- Augusti 2009
- Juli 2009
- Juni 2009
- Maj 2009
- April 2009
- Mars 2009
- Februari 2009
Att äta annorlunda.
Jag har nämnt lite kort om min diet några gånger. Jag äter långt ifrån som jag borde, jag äter inte tillräckligt mycket, och jag har för dåligt utav vissa näringsämnen, (om vi ser till de energigivande), de senaste veckorna har jag ätit väldigt dåligt över lag, något litet var dag enbart. Min livskraft har tagit slut, och orken och motivationen till att laga mat försvann. Det var den korta bakgrundshistorien.
Men nu är det så att jag och en utav mina rumskompisar bestämde oss för länge sedan att vi skulle byta mat några dagar. Vi lagar mat åt varann med andra ord.
Mer bakgrundfakta om min rumskompis, hon är betydligt smalare än vad jag är, och äter betydligt annorlunda mot vad jag äter. Hon äter ordentlig husmanskost och kolhydrater fler gånger om dagen. En typisk dag för henne kan se ut:
Frukost: Fil, flingor, banan och mjukt bröd med ost.
mellanmål: Äpple och vatten
Lunch: Köttfärssås och spagetti.
mellanmål: Frukt, bulle och en kopp kaffe.
Middag: Kött, potatis, sås och lite grönsallad
mellanmål: en frukt.
Uppskattat intag av vätska under dagen: 1, 5 liter.
Ser man till min dagsnäring, som exempel, (en bra dag, var längesedan jag hade en bra dag), ser ut:
Frukost: Ett glas juice, musligröt med mosad bannan och kanel, en omelett och alger.
mellanmål: äpple och en kopp chaité.
Lunch: Ugnsbakad laxfilé med hela oskalade ugnsbakade potatisar, kokta grönsaker och färskostcremé gjord på turkisk yoghurt.
mellanmål: en kopp chaité och en morot.
Middag: en lätt sallad med skuren salami, soltorkade tomater, oliver, paprika, etc.
Intar ca: 2,5-3 liter vatten under dagen.
Vi började igår och nu under 3 dygn så lagar vi mat åt varandra och äter samma mängd som den andre skulle ätit. Litet hobbyexperiment, och spännande att se hur det kommer sluta. Det är roligt att laga och lägga upp mat åt någon annan. Min matlust har väckts lite igen och det ska bli spännande att se kroppens reaktion.
Annorlunda inlägg som sagt, rakt av kostmässigt och beteendemässigt.
So happy togheter

TACK!! Jättesnällt sagt!!! Hoppa<s din helg blir super fin! Kramniz M
Det var en bra ide men tycker du verkar va så smart och vaken så varför slarva med maten,det rimmade haha,och någon sommarstuga har vi inte men vi hyr varje år på olika platser,förra sommaren var vi en vecka på Tanumsstrand men det är hotell,annars dom sista åren har det blivit Halmstad där tycker jag allt är toppen,skulle kunna tänka mig bo där,gillar havet och det är kanske för det inte finns något i Värmland,sjön Fryken börjar där jag bor och så har jag 2 mil till Vänern men det går inte att jämföra med havet,ha en bra kväll o kram.
tack för den fina kommentaren du lämnade i min blogg =) blir alltid lika glad när någon kommenterar, även om det inte står så mycket =)
va mysigt att laga mat åt någon annan.. då blir man genast mycket mer duktigare och man lägger verkligen ner hela sin själ i det också.. hoppas det kommer att fungera bra och kanske att det är något som kommer att hålla i sig.. alltid roligt att prova nya saker =)
kramar ifrån oss =)